Login Form

Mededelingen

KVVC op Google maps.

Noteer de datums voor de activiteiten / bindavonden 2015 alvast in uw agenda (zie de Agenda).

De Ronde Bleek

A&M fishing tackle

 

 

 

 

 
 
 

Vliegvislocaties

Vis planners:

Duitsland:

Slowenie:

Zweden:

 

Tjechie:

 


Nederland

Als Zeeuwse vliegvisvereniging “Lure and Emerger” kunnen we over een eigen viswater beschikken, genaamd De Wranghe.  De plas met een oppervlakte van circa 7 hectare, heeft een goed bestand aan voornamelijk regenboogforel. Zie de informatie over onze visplas op onze website  www.lure-and-emerger.nl

 

Als vliegvisvereniging willen we het vliegvissen promoten en om die reden willen we leden van andere hengelsportverenigingen in de gelegenheid stellen om bij ons te komen vliegvissen als gastvisser. De kosten voor een dag vissen zijn € 15,00 en de gastvisser wordt daarbij begeleid door een lid van onze vereniging. Een dag is een aaneengesloten periode van 7 uren en er kan worden gestart vanaf 07.00 uur. Per dag kunnen maximaal 10 personen als gastvisser bij ons vissen.

 

Er kan uitsluitend met de vliegenhengel worden gevist, voorzien van ten hoogste 3 vliegen, gebonden op weerhaakloze haken of met dichtgeknepen weerhaak. Alle gevangen vis wordt direct teruggezet (catch and release). Het gebruik van een bellyboat is toegestaan. Ook wordt het gebruik van een waadpak of tenminste lieslaarzen aanbevolen, aangezien het vrijwel onmogelijk is om vanaf de kant te vliegvissen. Men kan parkeren op de parkeerplaats bij de visplas. Bij uw aanvraag ontvangt u een routebeschrijving. Direct bij aankomst dient per persoon € 15,00 betaald te worden aan het begeleidende verenigingslid. De gastvisser ontvangt een dagvergunning, dat door hem ondertekend moet worden.

Aanmelden kan bij:

 

A. Venderbos, tel. 0113 – 251838,     e-mail;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

P. Daver, tel. 0113 – 563959,              e-mail;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

C. Nouse, tel. 0113-270156                 e-mail;   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opmerking:

Afspraken kunnen worden gemaakt in overleg en op basis van beschikbaarheid van begeleiding.

Met vriendelijke groet, A. Venderbos (Voorzitter)

 


Belgie

Beste vliegvissers.

Ik heb een huis te huur aan de oever van de ourthe gelegen in de Belgische Ardennen. Afgelopen weekend is het visseizoen geopend en waren er verschillende vliegvissers omdat er nieuwe forel uitgezet is. Ik sprak een Nederlandse vliegvisser die hoorde dat ik het huis ook regelmatig verhuur en dat dat interessant kan zijn voor vliegvissers omdat de tuin direct aan de Ourthe grenst over zo'n 300 meter. De URL van de site waar het huis staat is http://www.HuisAanDeOurthe.be. Misschien is het interessant om een kopje accomodatie op te nemen op uw site en de link naar mijn website op te nemen zodat vliegvissers een accomodatie kunnen boeken om te komen vliegvissen vanuit mijn tuin. Ik ben benieuwd naar uw reactie,

Groeten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Croatie

Dear Fly fishing friends,

My name is Mislav Jukic and I live in Croatia. I have a web site about fishing in Croatia which may be interesting to your web site visitors and club members. The link is www.kupa-flyfishing.com so you can see for yourself. It will give a nice information for Netherland fly fishermen's and possible nice and close destination for visiting. Please let me know what you think about it, and I would appreciate if you can put my link on your web site.
Best wishes,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Slovenie

Beste vliegvissers.

De reden is dat ik familie (Nederlands sprekend) in Slovenië (Vintgar) heb die dit jaar een restaurant met vijf slaapkamers er boven zijn begonnen. Er veel bezoek geweest van vliegvissers die in dure hotels geslapen hebben. Omdat het restaurant naast een rivier met zeer veel forel gelegen is werd er geopperd dat het voor vliegvissers een prima gelegenheid was om er een georganiseerd weekje door te brengen (of individueel). Het slapen kost 15 euro per persoon plus ontbijt met de verplichting om het diner daar ook te nuttigen. Het duurste gerecht is plus minus 8,50 euro en er staat van alles op de kaart ook gegrilde of gerookte forel. Prima eten en onderdak voor weinig geld.

Bij interesse neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Tel: 010-592116)

Info omgeving:

http://www.ribiska-druzina-tolmin.si/nederlands/
http://www.bled.si