Login Form

Mededelingen

KVVC op Google maps.

Noteer de datums voor de activiteiten / bindavonden 2015 alvast in uw agenda (zie de Agenda).

De Ronde Bleek

A&M fishing tackle

 

 

 

 

 
 
 

Beek beheer 2003 Januari

In het voorjaar van 2003 is als vervolg op de inventarisatie van December de bovenloop af gevist. Er is een forel gevangen van 54 cm (zie foto). Eerst dacht Karel dat het een karper was.... bij nader inzien bleek het een mooie beekforel te zijn. Naast dit bijzonder exemplaar zijn er nog enkele forellen gevangen. Verder wat bermpjes, voorn en zonnebaars. De meeste vissen worden gevangen daar waar de rivier meanderd en waar bomen en of struiken dicht aan de water kant staan. In de rechte stukken is weinig aan te treffen. Dus... zeer zeker ter verbetering vatbaar....!.

  
De bovenloop.  
  
Een kanjer van 54 cm. 
  

Een kleiner "donker" formaatje.

Zonnebaars.

 


Beek beheer 2002 December

In het najaar van 2002 is een inventarisatie gemaakt. Als eerste is de benedenloop en het daarop volgend weekend de bovenloop geïnventariseerd. Aangetroffen soorten in de benedenloop: snoek, blankvoorn, serpeling, forel, baars, paling, winde, bermpje en grondel. De vangst was iets beter dan voorgaande jaren.

Beneden loop.  
  
  
Diep... !Een van de twee gevangen forellen die dag

 


Beekbeheer 2002 Januari

In het voorjaar van 2002 is een inventarisatie gemaakt.

Het was dramatisch..... !. De aantallen, maar eveneens de verscheidenheid. Er zijn zeer weinig bermpjes en forellen geteld. De meeste vissen werden gevangen daar waar niet mechanisch gemaaid was. E.e.a. gebeurt met een dragline die rigoreus te werk gaat en de hele biotoop vernielt. Een aanwonende boer vertelde e.e.a. en gaf aan dat de vissen op de kant lagen en dat de beek een grote modderstroom was.

  
 Beneden loop. Bij de brug.
  
  
  Bij de stuw.
  
  
 De boven loop. Een van de 4 gevangen forellen die dag