Login Form

Mededelingen

KVVC op Google maps.

Noteer de datums voor de activiteiten / bindavonden 2015 alvast in uw agenda (zie de Agenda).

De Ronde Bleek

A&M fishing tackle

 

 

 

 

 
 
 

Cast Instructie voorjaar 2013

In het voorjaar is op een viertal zaterdag ochtenden een werp instructie georganiseerd. Richard Verbeek (EFFA Master Instructor) vorzorgt de instructie ochtenden. Op 9 maart is de koudste dag in dik 50 jaar met de meeste neerslag uren sinds jaren. Tegen 11:00 zitten we aan de koffie bij de tennis club. Ook de tweede zaterdag ochtend vind niet plaats ivm de kou en oosten wind (windkracht 5 tot 6).

De eerste zaterdag in april is het beter weer. Nog enigzins koud maar geen regen en aanzienlijk minder wind.

 

Cast instructie 2007 Mei

  
OptuigenInstructie door Sepp

De jaarlijkse activiteiten-zondag van onze club is ditmaal niet aan de plas georganiseerd maar op de Bernisse  in de buurt van Geervliet bij Rotterdam. Verzamelpunt ’s morgens om 6.50 bij het Novotel in Eindhoven. Om 9.00 uur starten met optuigen. Ons gezelschap bestaat uit 12 personen.

Na een kop koffie in de kantine aan de plas beginnen we aan de werpinstructie onder leiding van Sepp Fuchs en zijn ervaren assistent. Geen algemeen programma maar iedereen wordt geholpen al naar gelang zijn eigen wens: de dubbelstrip, afstand werpen, hogere backcast, strakke lijn......

  
Roofblei 

De warme lunch – het was intussen begonnen met zachtjes regenen – bestond uit een kop soep en broodje warm vlees. Om 13.00 de start van het visgedeelte van het programma  in de forellenplas – het zonnetje scheen intussen voorzichtig. Er werd niet veel gevangen, hoewel veel vissen hun aanwezigheid kenbaar maakten: u kent dat frustrerende gevoel ongetwijfeld uit ervaring bij ons thuis aan de plas. Af en toe werd er wel een gevangen: een roofblei in dit geval....

Om  4 uur werd de barbecue opgestookt en was er gelegenheid om ons hongergevoel op deze frisse dag weg te werken.

  
  

Willem Bouwman


Cast instructie Maart 2001

 

  
Sepp FuchsDe beste stuurlui staan aan wal !.

Ooit had ik hem (Sepp Fuchs) 5 minuten op de Flyfair gezien en herinnerde me dat hij “wel mooi” kon werpen, maar was me er toen niet van bewust dat hij een kopstuk met hoofdletters is binnen de vliegviswereld. Reden genoeg dus om Zondag in alle vroegte het gevecht met de wekker aan te durven en met mijn hengeltje onder mijn arm richting put te gaan. De belangstelling daar was groot, ik kan me niet herinneren ooit zoveel auto’s voor het hek te hebben zien staan (behalve natuurlijk op de jaarlijkse snoeidag….). Bram had voor de gelegenheid een zeil voor het “hutje" gespannen en gezorgd voor koffie, broodjes etc. Na een tijdje keuvelen hing er plotseling “iets” in de lucht, het werd wat stiller, er werd wat om zich heen gekeken, kortom er hing plots een sfeertje dat alleen ontstaat wanner idolen de grond betreden; Sepp Fuchs op onze putgrond nog wel. De aanwezigheid van het weitje achter de put, zonder koeien, kwam mooi uit.

  
Valt er nog iets te leren !.Aandacht !.

 

We werden door Sepp in 2 rijen opgesteld, met de mededeling te casten zoals we dat normaal doen terwijl hij hier en daar tussen ons door liep. Och, denk je dan, blij dat ik een beetje kan casten en hier nu niet meer enorm sta te klungelen. Ik was nog niet klaar met deze gedachte of Sepp maaide hem als met een scheermes weg: "je hoek ligt te ver naar achter”, "Je hebt je wijsvinger niet waar die hoort”, "je gooit teveel vanuit je schouder “ etc.etc. Ik vond het indrukwekkend te zien hoe snel hij de vinger op de zere plek weet te leggen. Al die keren dat je gedacht hebt : “hier doe ik toch iets wat niet helemaal is zoals ’t moet, maar wat is ‘t nu precies..” die dingen, haalt hij er TSJAK zo uit. Behalve briljant werper, ( hij schijnt zelfs geen hengel nodig te hebben en kan casten vanuit de blote hand!) heeft hij goede didactische eigenschappen ( Tsja, sommige mensen hebben alles mee, zucht) en lukt het hem je in relatief korte tijd te laten zien hoe het een heel stuk beter kan.

  
Doe ik het nu goed ?.Sterke verhalen !.

 

Wat degenen die glunderend toekeken hoe anderen gecorrigeerd werden, ondertussen vol zelfvertrouwen doorcastend, niet wisten, was dat ook zij aan de beurt zouden komen……. , dit leverde een grappig stukje op in de video-opname die gemaakt is. Behalve de overhead cast, kwamen ook de rolworp en heel even de Spey-cast aan de orde, daar schijnt hij dus ook cursussen in te geven. Al met al zijn we tot in de middag bezig geweest, zelfs in de regen. Ter afsluiting met zijn allen nog wat gedronken onder het zeiltje, verhalen aangehoord over vissen, visreizen en nog grotere vissen…. Behalve alle bovengenoemde eigenschappen blijkt Sepp ook nog gezellig om mee te kletsen niet gehinderd door sterallures. Kortom, het was voor iedereen een leerzame dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Hanneke