Login Form

Mededelingen

KVVC op Google maps.

Noteer de datums voor de activiteiten / bindavonden 2015 alvast in uw agenda (zie de Agenda).

De Ronde Bleek

A&M fishing tackle

 

 

 

 

 
 
 

25 Jarig jubileum Kempische Vliegvisclub 1984 - 2009

Het was een mooie dag, zondag 15 november.

De Kempische vliegvisclub bestaat 25 jaar. In de vissersruimte van Jan Kursten brengen twee heteluchtkanonnen warmte, de wanden zijn versierd met hengelaarstuig en een aantal foto’s uit het verleden van de club. De foto van de drie oprichters, Meindert Dieters, Henk Loos en Hans Hertroijs toont het drietal bij het Valentinuskapelletje, waar zij juist forel hebben uitgezet. Alle drie zijn hier nog jonge kerels, eind dertig, begin veertig. Alle drie zijn in de afgelopen jaren overleden.

Op de achtergrond draait een diashow waarin een aantal hoogtepunten en dieptepunten van de club staat afgebeeld. Van Whitlock-Vibertdoosjes waarin foreleitjes worden uitgezet, tot een oude krant van het Eindhovens Dagblad van 19 april 1989 waarop een 40-tal dode forellen, grote exemplaren. Allemaal dood door een overstort van het riool in Bergeijk. Vanaf 13:00 uur arriveren clubleden, een aantal vergezeld door partner en/of kinderen. Binnen heeft Anneke met assistentie van enkele partners van leden, de vrouwen inderdaad, koffie met vlaai klaargezet, want buiten is het niet echt warm. De mannen, we hebben maar enkele vissende damesleden in de club, gaan rond 14:00 uur een paar uurtjes vissen en ze vangen deze middag niet slecht!

De erwtensoep komt op temperatuur en in de keuken worden hapjes en broodjes klaargemaakt. Uit de koelkast komen enkel schalen met gerookte forel te voorschijn. Leden van de Kempische vliegvisclub worden vandaag verwend. Natuurlijk duurt het even voordat iedereen zijn visserspak voor het zondagse kloffie heeft verwisseld en de meeste nieuwtjes over de vangsten van vandaag zijn verteld.


Dir: /customers/b/4/a/kvvc.nl/httpd.www/images/2009-11-13 KVVC 25J inesistente

Onze voorzitter Bert Worms kondigt een buitengewone ledenvergadering aan, het agendapunt is tot dit moment nog niet helemaal duidelijk. Hij vertelt over de geschiedenis van de club en aan het eind gaat zijn verhaal over de bijzondere verdiensten van een van de aanwezigen. De hoofdpersoon van vanmiddag blijkt zich in bijzondere mate te hebben ingezet voor de club, en dat gedurende vele jaren. Van het in elkaar lassen van de bekende/beruchte toegangspoort met het cijferslot, het oprichten van de omheining, het bouwen van de schuilhut, het jaarlijkse bezoeken van de boeren van wie we de looprechten krijgen tot het wegvangen van grote snoeken van de plas van Van Ham: Maurice Das komt er pas laat achter dat hij de hoofdpersoon is van deze middag. De smoes waarmee zijn vrouw, dochter en kleinkinderen hun plotselinge aanwezigheid verklaren, heeft goed gewerkt. Met algemene stemmen wordt Maurice door de ledenvergadering benoemd tot erelid van de club!

Zo’n korte vergadering en zoveel eenstemmigheid over een bestuursvoorstel komt niet vaak voor (33 leden hebben gestemd). Maurice ontvangt een ingelijste kunstvlieg van de meester-binder in de club Rob Dings en een heerlijke fles whisky van zijn favoriete merk. Hij neemt de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst. Voor Zus, zijn vrouw, is er een mooi boeket bloemen. Intussen staan soep, koud buffet en zelf gerookte forel (van Hennie van Pelt) gereed en ook kan een drankje worden genuttigd. De laatste gasten vertrekken tegen donker worden.

Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze geslaagde dag, en niet in het minst aan Jan Kursten die de gastheerrol met Anneke perfect vervuld heeft.