KVVC vissen op de Lithse Ham.

Op 30 juni was het om 08:00u verzamelen op de carpoolplaats in Best. We waren daar maar met 4 personen omdat de andere 7 rechtstreeks naar het verzamelpunt bij Lithse Ham reden. Het had de hele nacht geregend, maar bij aankomst was het droog. Snel de waadpakken aan en de hengels optuigen waarna we ons verdeelde over het gebied.
Het waaide flink wat het werpen aan de wind zijde lastig maakte. Ook waren er veel waterplanten. Sommige waren goed zichtbaar, andere zaten net wat dieper. Het resultaat was wel hetzelfde, na iedere worp kon de streamer / nimf schoongemaakt worden. Dat was dus een reden om regelmatig een ander plekje te proberen. We zagen met regelmaat vis jagen aan het oppervlak wat positief was, maar ze vangen was een ander verhaal. Na een uurtje vissenĀ  kwam de zon erdoor en was het heerlijk vissen.
Omdat er nog niets was gevangen gingen er ook vissen op de Maas zelf bij Restaurant de Blauwe Sluis. Wat later ving Hans zijn eerste snoekbaars aan de vliegenlat, een exemplaar van ongeveer 50cm! Ook werden er nog een paar mooie baarzen gevangen en een roofblei van 30cm. Helaas waren er ook bij die geen vis vingen, of die verspeelde.


Rond 1 uur vertrokken de meeste huiswaarts. Al met al was deze laatste KVVC visdag voor de zomervakantie super! We gaan daar zeker nog eens terug. (Wat later in het jaar schijnen er ook mooie voorns rond te zwemmen!)